Голям филм за смалени хора

Майт Деймън и Кристен Уиг играят главните роли

Новото предизвикателство на майстора Александър Пейн

Големият режисьор Александър Пейн (”Съперници”, “Отбивки”, “Потомците”, “Небраска”) предизвиква публиката с новия си филм - фантастичната социална сатира “Малък голям живот” („Downsizing”). Въпреки, че произведението не бе прието особено добре по време на фестивалния си показ феновете на Пейн продължават да очакват с нетърпение премиерата, която в България е предвидена за началото на 2018-а година.

Действието на “Малък голям живот” се развива в свят, в който като решение на пренаселването и изчерпването на ресурсите на планетата, учените са открили начин да смаляват хората до размер от 13 сантиметра. “Малките” хора живеят в специално построени градове, радвайки се на висок стандарт и охолство (парите им от реалния свят се мултиплицират многократно в малкия). В центъра на историята са семейство Пол (Мат Деймън) и Одри Сафранек (Кристен Уиг), които решават да зарежат изпълненото си със стрес ежедневие и да се подложат на процедурата по смаляването. Дали обаче новият им живот ще е толкова розов, колкото обещават рекламите?

Режисьор на “Малък голям живот” („Downsizing”) е Александър Пейн („Съперници”, “Отбивки”, “Потомците”, “Небраска”), който е и сценарист наравно със своя дългогодишен партньор Джим Тейлър. В ролите са Мат Деймън, Кристен Уиг, Кристоф Валц, Хонг Чау, Лора Дърн, Алек Болдуин, Джейсън Судейкис, Удо Кир, Нийл Патрик Харис и др.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино