Гол от центъра отряза главата на „петлите”

France's goalkeeper Hugo Lloris (L) reacts as Sweden's forward Ola Toivonen shoots to score during the FIFA World Cup 2018 qualification football match between Sweden and France in Solna, Sweden, on June 9, 2017. / AFP PHOTO / Jonathan NACKSTRAND

Какъв гол! В коя минута!

Шведът Ола Тойвонен влезе в историята с феноменално попадение в 93-ата минута, с което „трите корони” сразиха Франция с 2:1 и излязоха на първо място в нашата група. Когато говорим за шведи и чудни голове, винаги се сещаме за Златан Ибрахимович. След Евро 2016 ерата на ИБракадабра свърши, започна новият живот на „короните”. А с победата те не само отрязаха главата на „петлите”, но и ги пратиха на второ място в групата.

Големият виновник за гола се нарича Уго Лорис, капитанът на Франция. В най-неподходящото време вратарят на „Тотнъм” сбърка фатално под натиска на Себастиян Ларсон.

Никога няма да нападна Уго, той знае грешката си – каза Дидие Дешан, селекционерът на „петлите”. – Много често Лорис ни е спасявал от загуби.”

За вратаря това бе първа грешка от 2013 година, която води до гол на съперника. Последната такава бе срещу Беларус пак в световна квалификация. „Той е вратар и неговите грешки се виждат много повече отколкото на полевите играчи – продължи защитата си Дешан. – Уго е най-нещастен от всички. Сценарият за нас бе катастрофален. Трябваше да спечелим мача или най-малкото да стигнем до равен.”

Изведнъж тройният възел на върха в групата ни отново се заплете, тъй като Холандия логично разгроми Люксембург с 5:0. В третия официален дебют на Дик Адвокаат „лалетата” отново дишат във врата на шведи и французи. Двубоят бе белязан с рекорд. Уесли Снайдер подобри постижението на легендарния вратар Едвин ван дер Сар по мачове в националния тим – 131. Освен това капитанът вкара и втория гол срещу Люксембург. Халфът на „Галатасарай” играе за Холандия от 2008 година насам, а е още само на Христова възраст. За Снайдер голът бе под №11 за родината в 11-ата година от кариерата му за „лалетата”.

В историята се записа и Ариен Робен. Звездата на „Байерн” откри резултата, което бе 33-ият гол за Холандия. Толкова са вкарвали великият Йохан Кройф и Абе Ленстра. Триото е на седмо място във вечната ранглиста.

Сега Холандия има една от най-тежките мисии. Ако иска да остане в битката за първите две места, трябва да победи като гост Франция на „Стад дьо Франс” на 31 август.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ