Горанов за оставката на проф. Николай Петров: Става дума за морален акт

Финансовият министър Владислав Горанов представи макрорамката за следващата година пред работодателите и синдикатите на заседание на тристранката.

Проф. Николай Петров ми каза: „Няма да допусна по никакъв начин да бъде опетнено името ми, 60 години се боря за него“. Това заяви на брифинг в Министерски съвет министърът на финансите Владислав Горанов по повод оставката на здравния министър, която бе приета от министър-председателя и която Горанов определи като "морален акт".

„Не е сезирана държавната финансова инспекция. Това, с което разполагаме, е одитен доклад от вътрешния одит на Министерството на отбраната от месец март 2017 година. Наистина ще се запознаем още веднъж с този одитен доклад, за да видим дали има твърдения и някакви закононарушения“, коментира Горанов. По думите му става дума за морален акт.

Горанов разказа, че е разменил няколко думи в коридора преди днешното заседание на министерски съвет с проф. Петров, който му казал: „Няма да допусна по никакъв начин да бъде опетнено името ми. 60 години се боря за това име“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика