Горан Брегович вдига наздравица с дюлева ракия във Варна

Балканската мега звезда пълни Двореца на културата и спорта с концерт на 14 ноември

Заедно с Оркестъра си за сватби и погребения известният балканец Горан Брегович ще вдига наздравици с дюлева ракия във Варна на 14 ноември . Тогава е концертът му в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта, която е с над 5000 места и ще бъде препълнена. Той ще пристигне във Варна от Париж с куфара в който държи знаковия бял костюм за своите концерти, припомнят организаторите на голямото артсъбитие край морето.

"Ех, моя бял костюм...С него аз просто искам да отбележа момента. Когато съм на сцената, това не е миг като останалите.. и не искам да бъда облечен като всеки ден", обича да казва големият музикант. Очаква се той да зарадва феновете си с великите парчета , които преобърнаха представите за филмова музика в края на ХХ век.

Но освен тях Брега обещава и няколко песни от „Кармен с щастлив край", ще има и песни от албума „Шампанско за цигани", както и от следващия му албум „Три писма от Сараево". Само от публиката зависи колко дълго ще продължи концертът на Брегович. Той винаги се раздава и когато срещне същото това раздаване в залата, може да бъде на сцената и 3 часа, казват организаторите от Loud Concerts и Елит Мюзик.Заедно с Оркестъра за сватби и погребения ще бъдат и българските певици, които вече от 20 години пътуват с Брегович и неговата музика по света.

Домакините вече са поръчали тънките балкански мезета за обичания гост, който е известен със скромното си отношение към храната, но в която търси първо познатия регионален вкус. Затова във Варна ще може да се подкрепи с натурална биволска пастърма, сушен бут по еленски и традиционно българско бяло саламурено сирене. Задължителен е розовият български домат, който ще даде специфичния аромат на нашенско лято на пристигащия от Париж музикант.

Горан Брегович ще бъде настанен в луксозен хотел в морската столица, където му пазят VIP апартамент, до там ще го откара специална лимузина, но многобройните му почитатели се надяват той да се разходи поне час по варненското ларго и да го щракнат за спомен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони