Гореща размяна на съпруги

В “Смени жената” певицата Йоана гледа овце, фитнес моделът Биляна Йотовска яде свински крачка и жена на каишка чете Библията

Световното ТВ риалити “Смени жената” направи своята премиера в оригиналния си вид миналата година по bTV, като предложи на зрителите невиждани дотогава емоции и вълнуващи срещи със семейства, които са готови да опитат коренно различен начин на живот, като разменят съпругите за една седмица. По правилата на формата през първите дни на размяната новата съпруга трябва да спазва стриктно правилата в дома и ритъма на живот на жената, с която се разменя, а след това трябва да наложи своите собствени правила в новото си семейство. Успехът на предаването се крие в сблъсъка на различни социални нива и несъвместими всекидневни практики, като подборът на семействата е направен така, че двете разменящи се семейства да бъдат пълни противоположности. Социалният смисъл на тази размяна е не само за героите в телевизионния експеримент, на които им се дава възможност да намерят златната среда и да погледнат на семейните си взаимоотношения от друг ъгъл, но и за зрителите, които имат възможност да си вземат поуки от сблъска на две диаметрално противоположни ценностни системи и начин на живот.

Вторият сезон на “Смени жената” започна ударно с нетипични за такъв формат герои. Основателят на “Софтуерен университет” и известен в ИТ средите Светлин Наков и неговата съпруга Вергиния се впуснаха в предизвикателството да се разменят с напълно непознато семейство за една седмица. Вергиния е уважаван професионалист в сферата на корпоративния коучинг, посветена е на кариерата си и държи на реда във всяко едно отношение. Тя загърбва офиса и луксозния си дом в Драгалевци, за да заеме мястото на Снежина Рангелова – 100-процентова домакиня и майка от крайния квартал Надежда.

Втората история на предаването пък надникна в ежедневието на най-известното фитнес семейство у нас – моделът и привърженик на здравословното хранене Биляна Йотовска и шампиона по културизъм Димитър Димитров. Биляна, която спортува професионално, автор е на книги за правилно хранене, и има собствена марка за спортни дрехи, трябваше да заживее в дома на Васил - столичен бохем, за когото спортът е табу, а чревоугоднчеството е на почит. Истински шок изживя моделката през първите дни на размяната, когато трябваше стриктно да спазва ритъма на живот в бохемския дом и трябваше да яде свински крачка и мезе за вино. В отговор на това, когато новата съпруга трябва да наложи собствените си правила, Биляна взе крути мерки и изхвърли всичката храна от новата си къща и въведе яденето на плодове и зеленчуци.

Сблъсък на чалгата с рока и на матриархата с патриархата. Така преминa размяната на фолк певицата Роксана в третия епизод на предаването с отговорна майка и съпруга на бивш наемник във Френския легион. В дома на Роксана командва тя. Подобно на световните звезди семейството й живее на хотел, а за отглеждането на детето помага свекървата и домашната помощница. Ежедневието на поп-фолк певицата е динамично - фотосесии, снимки за клипове и участия. За размяната обаче ромската певица се озовава в покрайнините на София в дома на Пеньо, който е служил осем години в чуждестранния легион. Прислужница няма, а Роксана е принудена сама да се грижи за домакинството и дете на 1 годинка.

Поп-певицата Йоана Захариева е друга любопитна и позабравена звезда, която решава да експериментира и да заживее живота на непознато семейство. Без да има предварителна представа за дома, в който ще отиде, родената и отрасла в центъра на София Йоана ще попадне на село, в къщата на заможно фермерско семейство с две малки деца.

Най-драматична и шокираща от всички размени обаче ще бъде тази между скандалната двойка Ангела и Чочо от Пловдив със силно вярващи евангелисти с две деца от Перник. Ангела и Чочо станаха известни миналото лято с ексцентричния начин, по който изразяват любовта си един към друг. За да бъдат винаги заедно, Чочо води навсякъде жена си на каишка. Щастието за другата двойка– Беатрис и Марио – пък се заключава в чистотата на мислите и дома, в уюта на семейните взаимоотношения и вярата в Бог. Единствено в телевизионно риалити културният сблъсък на две толкова различни семейства е реално възможен.

* Материалът е от списанието "Труд Фамилия", което излиза всяка събота и се разпространява заедно със съботния брой на вестника

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл