Горна Оряховица отново има кино след 20 г

След близо 20 години в Горна Оряховица отново има кино. Прожекциите започват от 17 март по предварително зададена програма, която ще се актуализира всяка седмица.

Новата кинозала се намира в Младежкия дом на първия етаж. Помещението е ремонтирано и преоборудвано от Латона Синема. Залата е с капацитет 50 места, с опция за допълнително поставяне на столове при голям зрителски интерес към дадена прожекция. Оборудвана е с най-модерната 3D кинотехника. В програмата на Латона Синема за Горна Оряховица ще бъдат залагани актуалните филмови заглавия, които се прожектират в цялата страна. Българското кино също ще има значително присъствие в програмата.

Цените на билетите ще бъдат публикувани срещу всеки филм на програмата. За групови посещения е предвидена отстъпка, а заявка се прави предварително по телефона, който също е изписан на програмата. Организираните групи ще могат да ползват и оборотни 3D очила и няма да заплащат допълнително за тях. От фирмата уточняват, че на дневните прожекции ще се допускат деца без придружител, но те трябва да са на възраст над 8 години.

Официалното откриване на новата кинозала е планирано до края на март.

Организаторите имат амбицията веднъж годишно да се организира кинофестивал, в програмата на който ще бъдат включени и български филми и гостуване на родни актьори и режисьори.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура