Горски и полицаи издействаха 2 ефективни присъди за бракониери

Две ефективни присъди за кражба на дърва от горите в Шуменско са наложили магистрати, благодарени на добрата съвместна работа на горски и полицаи.

Извършители ще излежат 10 месеца затвор, но единият при строг режим, а другият при общ. Престъпният дует беше задържан от полицията на 21 декември м.г., отчитат от Държавно горско стопанство-Шумен.

"Районът е сред тези с най-малко нарушения в горите и това се дължи на работата ни с полицията. Служителите от Районното управление винаги се отзовават на наши сигнали. Не сме имали случай да ни откажат помощ. Когато има конфликтна ситуация горските звънят на дежурните и еднага се реагира. Благодарни сме на всички служители, както и на директора на ОДМВР-Шумен ст.комисар Ялчън Расим, защото само полицията може да респектира нарушителите в гората", категоричен е зам.-директорът на ДГС-Шумен инж.Тодор Геронтиев.

От началото на годината до момента горските и полицаите са предотвратили кражба на дърва от непълнолетни в гората край село Ивански. Със съдействието на полицията са съставени и два акта за превоз на крадена дървесина.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право