Горски и скаути ремонтират след вандали

Ñëåä ðåìîíòà áåñåäêàòà íà Øóìåíñêîòî ïëàòî èçãëåæäà òàêà

Голямата туристическа беседка до заслон "Детелина" на Шуменското плато беше възстановена от служители на местното Държавно горско стопанство. Съоръжението беше вандалски разрушено миналата седмица. Според горските,  носещите греди са били ударени от автомобил. "Не е наша работа да възстановяваме разрушените места за отдих по платото, но го правим за всички хора, които обичат гората и искат да почиват сред природата", каза зам.директорът на шуменското стопанство инж. Тодор Геронтиев.

Със собствени средства колегите му закупили дървен материал, наели дърводелец и работници, които да извършат ремонта. "И друг път е имало посегателства в района, но за първи път се натъкваме на разрушения с такива мащаби", категоричен е инж. Геронтиев. Лошото е, че през последните почивни дни пак е имало посегателства и са били откраднати и част от масите и пейките на заслон "Детелина".

Заедно с горските в ремонт на места за отдих последния уикенд се включиха и най-малките скаути от Шумен и Варна. Заедно с ръководителите си те са подновили масите и пейките до пещера "Сулумара" на Шуменското плато със собствени средства.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България