Горски педагози обучаваха скаути

Дни преди старта на новата учебна година горски педагози от Североизточното държавно предприятие, ДГС-Шумен и ШУ "Еп. Константин.

Преславски" гостуваха на скаутите в лагер "Ивански" край Шумен. Над 40 деца от областите Варна и Русе се включиха в уроците и игрите, организирани от педагозите. За пореден път скаутите ентусиасти доказаха, че познават гората и нейните обитатели по-добре от своите връстници. За разлика от повечето деца, скаутите знаят как да запалят огън, какво трябва да носят в раниците си, как да си построят заслон или да опънат палатка, ако останат да нощуват сред природата, коментираха педагози след интересната среща.

"Въпреки че са много добре подготвени обаче и скаутите имат какво да научат от нас. А и всяко дете обича да поиграе, да се забавлява и да види нещо ново, което осле да покаже на приятелите си", каза д-р Мария Касчиева от Шуменския университет.

Занятията по Горска педагогика, организирани от експерти от СИДП, ще продължат и през новата учебна година. Вечеа над 2 000 деца от област. Шумен са участвали в уроците.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България