Горски педагози ще участват в конгрес в Рига

150 са специалистите у нас

Горски педагози от България ще вземат участие в XIV конгрес по Горска педагогика, който ще се проведе в Рига, Латвия от 1 до 4 юли. Ръководители на българската група са професор Иван Палигоров, председател на Съюза на лесовъдите в България и д-р Анна Петракиева.

Заедно с тях във форума ще участват Татяна Димитрова от СИДП, Севдалина Димитрова и Вера Станишева от ЮЗДП, Андреана Трифонова от ЮЦДП и зам. директорът на ДЛС-Воден-Ири Хисар Калина Гълъбова. Поканата към българските педагози е отправена заради напредъка в развитието на тази нова за лесовъдската колегия в страната ни дейност и натрупания през последните четири години опит.

През първия ден ще се проведе пленарно заседание, на което ще се представят постиженията в областта на Горската педагогика на европейско ниво през изтеклата година. През следващите два дни се организират работни семинари, в рамките на които участниците имат възможност да обогатят своя опит, да споделят идеи и добри практики за работа с деца, както и да представят разработени от тях образователни и информационни материали.

Очаква се през есента в България да се проведе първата конференция по Горска педагогика, на която активно работещите педагози ще обменят информация за занятията, които са провели, както и за интересни практики и игри, които не са показвани в двете нива на обучение.

В Шумен ще бъде организиран и двудневен семинар свързан с работа с деца с различни заболявания и двигателни проблеми. За модератор е поканена д-р Петракиева, благодарение на която горските педагози в страната ни се увеличават с всяка изминала година и все повече деца имат шанс да научат нови неща за гората и нейните обитатели.

Над 150 горски педагози работят в момента в страната ни, като до момента те са провели занятия с 10 000 деца.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони