Горски съставиха 46 акта в тежката зима

Въпреки тежките зимни условия, горските стражари от Североизточно държавно предприятие (СИДП) продължават проверките. За седмица са съставени 46 акта и 20 констативни протокола по Закона за горите. Задържани са над 9 кубика незаконно добити дърва за огрев, автомобил и две каруци.

Къде са излавяни най-много бракониери - на територията на ДЛС „Шерба” са засечени нарушители с незаконни дърва, конфискувани са каруца и лека кола. Служителите на стопанството са съставили 12 акта и 4 констативни протокола, а охраната на местата с по-висока концентрация на нарушения е засилена. Други 14 акта и 7 констативни протокола отчитат за изминалата седмица от ДЛС „Тервел”, нарушители са хванати и в ДГС „Провадия”, „Суворово” и „Генерал Тошево”.

От СИДП напомнят, че ловът на птици остава забранен в 35 общини на страната, сред които са и Варна, Аксаково, Белослав и Девня.

В останалите общини в обхвата на Североизточно държавно предприятие, което стопанисва държавните гори в областите Варна, Добрич, Търговище и Шумен, ловът е разрешен. Ограничителните мерки бяха въведени с министерска заповед и целят да се ограничи разпространението на птичи грип.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони