Горски хванаха колега с незаконни дърва

Горски служители хванаха свой колега с незаконни дърва, съобщиха от Югозападното държавно предприятие. Товарен микробус "Мерцедес", незаконно транспортиращ дърва и управляван от ловен надзирател от Държавно ловно стопанство "Дикчан", е задържан на 23 октомври в 21,50 часа близо до сатовчанското с. Вълкосел. Нарушението е разкрито след установени липси на дърва за огрев от временен склад и предприети действия от страна на ръководството на териториалното поделение на ЮЗДП.

241018bl1

При съвместната проверка служители от ловното стопанство "Дикчан" и Гранична полиция в Гоце Делчев задържали превозното средство. Водач на буса бил Мехмед Бошнаков от с. Плетена, ловен надзирател в стопанството, който транспортирал незаконно 4 кубически метра иглолистни дърва за огрев. Дървесината е без превозен билет, не е маркирана с контролна горска марка и е без пластини с идентификационен номер.

Проверяващите съставили протокол за нарушението, с който е разпоредено задържането на микробуса и откраднатата дървесина. От страна на ръководството на териториалното поделение на ЮЗДП са изискани писмени обяснения от нарушителя. За извършените нарушения по Закона за горите, уронване престижа на стопанството и злоупотреба със служебно положение на ловния надзирател ще бъдат наложени най-строги наказания.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони