Горя ресторантът, в който стреляха по Митьо Очите

Двама качулати, които полицията издирва под дърво и камък, подпалили заведението- "Фор ю", на Божо Кравата, в курорта Слънчев бряг. На камери, които са заснели пироманите, се вижда как те се промъкват поливат с течност и драсват клечката, след което огънят лумва, около 11.30 часа в четвъртък.

В същото заведение в началото на юни миналата година бе прострелян Димитър Желязков- Очите, а един от хората му- Сашо Водолаза падна покосен смъртоносно от куршум.

Причината: скандал заради две паркоместа на таксита от компанията „Съншайн 0604”, регистрирана от дъщерята на Митьо Очите.

Според разкази на очевидци, Очите отишъл с охранителите си за среща с Божидар Георгиев, дори масата в заведението била сложена. След разменени реплики между двете групи обаче започнало меле.

Според разкази на хората на Кравата пред полицаите по- късно, Очите извикал: „На мутри ли ще ми се правите? Я да ви видя какви сте мутри”. След тези думи започнал боят. Тогава Тодор Славов извадил законния си пистолет и стрелял срещу Александър Алексиев – Сашо Водолаза.

Престрелката в най-големия български курорт получи отзвук и във Великобритания, тъй като петима тийнейджъри от Шотландия, се оказали в ресторант „4you” по време на екшъна.

„Беше съвсем сюрреалистично и все още не мога да повярвам, че се случи, особено колко близо до нас бяха стрелците, бяха на 3 метра“, разказва 17-годишният Рос Уорбек.

Случайност или зловещо предупреждение е новата "бомба" година по- късно, питат се в курорта.

"При нас сигналът за пожара във "Фор ю", е получен в 22.57 часа", казаха от Районно управление - Несебър.

Заведението е разположено в приземния етаж на сграда „Вила Бонита” в Слънчев бряг. Огънят е бил потушен скоростно от два противопожарни автомобила и четирима огнеборци.

Вчера на мястото бяха извършени два огледа. Криминалисти коментираха, че е обгоряла дървената конструкция / тип „параван”/, с която е защитено неработещото през зимните месеци заведение. Районна прокуратура – Несебър започна досъдебно производство срещу неизвестен извършител, съобщиха оттам. Много щети са нанесени и във фоайето на сградата, водещо към триетажния хотел.

Входът на изгорялото фоайе дефакто се намира между заведението на Божидар Георгиев – Кравата и тату- студиото на авера му – Иван Терзийски.

По тази причина версиите към момента са две- умишлен палеж с цел отмъщение срещу заведението на Георгиев, или срещу студиото.

"Никой не мисли за туристите и сезона, това си е разчистване на сметки между групировките. Бесни сме", коментираха от туристическия бранш. Хотелиери пък казаха, че са пълни на сто процента за лятото, но подобни инциденти може да скроят лоша шега на сезона.

Инцидентът става малко след края на разследването за стрелбата по Димитър Желязков през миналата година. Очаква се делото да се гледа съвсем скоро в Специализирания наказателен съд. По него са Тодор Славов и Георги Иванчев, които са в ареста, Божо Кравата е под домашен арест.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право