Гости от Германия посрещна търновската Езикова гимназия

Десет ученици и двама преподаватели от гимназия Гешвистер Шол от гр. Зангерхаузен (Германия) бяха на посещение от 20 до 27 септември 2017 година в Профилирана езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“.

Визитата бе в рамките на проект „Ученически обмен“. Приятелските отношения между двете гимназии съществуват вече повече от 15 години. Взаимните посещения допринасят за усъвършенстването на езиковите умения на учениците, изучаващи немски език, за опознаването на културата, обичаите на партньорите.

Гостите от Германия имаха възможността да разгледат Мултимедийния посетителски център „Царевград Търнов“, хълма Царевец, църквата „Рождество Христово“ и Костанцалиевата къща в Арбанаси.

През учебните дни групата от партньорското училище посещаваше уроци по немски, френски и испански език, география, история и математика. Така германските учители и ученици добиха представа за учебния процес в гимназията.

В последният ден от пребиваването си немските гости изненадаха великотърновските домакини с кратка музикална програма, с предложение за разучаване на немска песен от ХVІ век и за дегустация на типични немски ястия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование