Гостуване в Горна Оряховица носи трофеи на ЦСКА

Гостуване в Горна Оряховица означава гарантирани проблеми за ЦСКА. Вече три мача поред „червените“ не са имали успех при гостуване на местната гордост „Локомотив“ в първенството. Последният дуел в Горна Оряховица преди три години завърши 0:0. От 10 шампионатни мача на ЦСКА в града грандът има 4 победи и 3 поражения.

Сега обаче идва дуел за купата на България и там „червените“ нямат грешка в историята срещу този съперник. Напротив – когато отборът отстранява „железничарите“, взима поне един трофей. При последното си гостуване ЦСКА разгроми „Локомотив“ с 3:0 през 1996-а и след това грабна трофея редом с титлата. В турнира за вече несъществуващата Купа на съветската армия през 1989-а „червените“ сразиха съперника с 3:2, а на финала паднаха от „Сливен“ с 0:2, но станаха шампиони.

Люпко Петрович, треньорът на ЦСКА, вероятно ще направи сериозни промени в състава за двубоя предвид натоварената програма и гостуването на „Берое“ в първенството. Шанс за завръщане сред титулярите има Рубен Пинто, който доскоро беше отстранен. Николай Бодуров засега остава извън борда.

Третият капитан на ЦСКА, застигнат от „метлата“ на Петрович – Божидар Чорбаджийски остана залепен на резервната скамейка и на „Стяуа“. Наказанието за червения картон в дебюта му изтече, но защитникът не игра при нулевото равенство на свой терен срещу „Клуж“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ