Гост поиска да се изкъпе и обра домакините

Снимка: Архив

Отмъкнал бижута и фотоапарат за 8 000 лв. от леля си

Мъж поиска да гостува в дома на леля си в град Велики Преслав за една баня, но след като се окъпал нахлул в спалнята и отарашил всички семейни бижута. Тръгнал си със златни и сребърни накити, с фотоапарат и слънчеви очила. Плячката му била на обща стойност 8 132 лв.

30-годишният Димо Няголов от Поморие извършил ударното гостуване на 15 февруари, а преди дни беше наказан от Районния съд във Велики Преслав. Ще лежи в затвора 2 г. при строг режим. Димо признал вината и фактите пред магистратите и се оправдал, че посегнал на роднинската собственост, защото бил хероинозависим. По това време му трябвали спешно пари, за да плати дози, взети по-рано. Толкова се разкаял, че твърдял, че "размерът на наказанието не е първостепенен въпрос за него".

В деня на кражбата обаче той буквално изкарал акъла на своята по-малка братовчедка. Само тя била в жилището и когато окъпаният гост се затворил в спалнята, тя не посмяла да му каже нищо. После й поискал пари за път и уплашена тя му дала 5 лева.

Родителите й били на лечение и чак на другия ден тя споделила за разхвърляното жилище и липсите с баба си. Димо вече бил успял да пласира накитите по заложни къщи във Варна. Криминалисти ги открили и те са върнати на собствениците им.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България