Готви се пълна забрана на каруците в градската част на София

Пълна забрана за движението на каруци в градската част на София подготвят от Столичната община. Досегашните ограничителни мерки дават частичен резултат. В това се убеждават ежедневно гражданите, които срещат по улиците каруци натоварени с най-често с вторични суровини, информира БНТ.

И днес органите на реда завържаха две каруци заедно с екипажите им. Една от целите на полицейската акция, която се провежда в момeнта, са и движещите се в града каруци. В случая става дума и за незаконна сеч в парк.

"При проверката се установява, че нямат документи за дърводобив. Дървеният материал е прибран, лицата са задържани. 5 лица, да, криминално проявени за кражби", коментира Комисар Дойчинов - началник на 3-то РУП София.

Един от проблемите пред правоохранителните органи е, че няма какво да правят със задържаните коне и каруци, когато трябва да ги конфискуват.

Общината отдавна се опитва да реши проблема с каруците в София с нова наредба.

"Нашето предложение като работна група е тоталната забрана на движението на каруци на територията на Столичната община, от вътрешната страна на ринга, на Околовръстното шосе. От другата страна ще може да се кара, тъй като знаете, че там има села, в които хората ще могат да се препитават с това нещо", каза Симеон Славчев, общински съветник.

Един от нерешените проблеми в новата наредба е какво да се прави с конфискуваните коне, които вече ще са собственост на общината. Вариантите са те да се държат на някоя от конните бази около София. Според Славчев до две седмици въпросът може да се реши в комисиите на общинския съвет и до края на годината да бъде внесен за гласуване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България