Готвят индустриална зона и в Търговище

Набелязан е терен от 115 дка до града

Проучвателна визата за набелязване на общински терени, подходящи за индустриални цели, проведе в четвъртък в Търговище изпълнителният директор на „Национална компания индустриални зони“ ЕАД Антоанета Барес.

Тя беше в Търговище по покана на кмета д-р Дарин Димитров, който я запозна с възможностите за изграждане на такава зона на общински имот от 115 дка в землището на село Васил Левски, непосредствено до града. Теренът е до главния път София-Варна, до железопътната линия, както и с близка връзката за магистрала „Хемус”.

Изпълнителният директор на дружеството Антоанета Барес обясни, че Националната компания ще предлага терена на потенциални инвеститори. При проявен конкретен интерес към имота, ще се реализира проект, съвместно с общинската администрация, за изграждане на необходимата техническа инфраструктура, съобщиха от общината.

За да се реализират дейностите трябва да се проведат предпроектни проучвания, да се изготви подробен устройствен план на имота и други. Ще се търсят подходящи инвеститори, с високотехнологични и чисти производства, които да не замърсяват околната среда и са в съответствие с общия устройствен план на общината. Това е станало ясно в хода на разговорите в кметството и огледа на терена, допълниха още от кметството

Очаква се общината и Националната компания да сключат меморандум за сътрудничество, с който да се очертаят конкретните стъпки и ангажименти между двете страни в процеса по привличане на инвеститори и изграждането на индустриалната зона, допълниха от местната администрация.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България