Гофен премина през 92-я в света

Давид Гофен е първият 1/8-финалист на турнира Garanti Koza, кой се провежда в София. 11-ят в света Гофен победи за час и половина молдовецът Раду Албот.

Белгиецът надви съперника си с 6:2 6:7 6:3.

Гофен трудно взе първото си подаване в мача. Албот успя да стигне до точка за пробив, но белгиецът я отрази и взе гейма.

В първите минути Албот изглеждаше много по-доминантен от съперника си. Той взимаше по-лесно подаванията си и затрудняваше

Гофен с разнообразни удари. Белгиецът обаче направи пробив при втория сервис-гейм на съперника си и поведе с 4:2. Именно в шестия гейм

играта се забави сериозно, след като Гофен изиска проверка на топка с "Ястребово око". Компютърното генериране обаче не беше на разположение. Забавянето в играта

не попречи на Гофен да вземе и шестия гейм. Седмият също отиде в неговата сметка, а с това и сета.

Във втората част и двамата взеха първите си подавания. 92-ят в света Албот започна трудно да вкарва първия си сервис, но Гофен не се възползва от това.

Белгиецът също загуби подаването си и Албот се възползва и направи ранен пробив и поведе с 3:1. Пробивът веднага беше върнат в следващия гейм. 11-ят в света Гофен беше безпогрешен при последвалия сервис-гейм и изравни (3-3).

Победната му серия продължи и той проби в шестия гейм.

Размяната на пробиви продължи. Този път Албот проби набралия скорост Гофен и веднага затвърди и отново поведе в сета (5:4). Албот продължи да играе по-добре от основната линия и така той поведе с решителното 6:5 - Гофен трябваше да сервиза за оставане в сета.

Белгиецът не се поддаде на напрежението и спечели подаването си - стигна се до тайбрек, в който той набързо поведе с 3:0.

Албот събра играта си и с точни ретури достигна до равенство. Молдовецът направи минипробив и веднага го затвърди (5:3).Той продължи да диктува играта и спечели втория сет.

Третият сет вървеше равностойно, докато Гофен не проби в третия гейм. Така играта му потръгна и той дръпна с 4:1 гейма. Албот се разписа отново чак в шестия гейм на свое подаване. Това изобщо не притесни Гофен, който допря съперника си до стената с 5:2 в своя полза.

Албот направи всичко по силите си - взе сервис-гейма си, но Гофен показа тотална доминация в следващите разигравания и затвори мача при 6:3

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт