Гоцеделчевец счупи и двете ръце на 14-годишно момче от социален дом

Снимка: Архив

Гоцеделчевец  спретна мафиотски сюжет на 14-годишно момче от социален дом- отвлече го, закара го в гориста местност и му счупи с бухалка и двете ръце. Насилникът  Стоян П. 39-годишен е арестуван.

Разследва се случая. Предполага се,че момчето е откраднало вещи от гоцеделчевеца и той решил да раздаде бухалково правосъдие.

Случката е станала в петък следобяд, тогава момчето е пуснато от дома в домашен отпуск.  Хлапето било заговорено от негов познат на 30 години, който му предложил да го закара до село с колата на въпросния Стоян. Захари се хванал в капана и се качил в автомобила. Така бил закаран  в местността „Панорамата“. Мъжът е нанесъл побой на 14-годишно момче и с бухалка му счупил и двете ръце в областта на лактите. Захари е на лечение в гоцеделчевската болница.

А по случая е образувано досъдебно производство. Пострадалото момче Захари е от социално слабо семейство което има три деца. По искане на  Закрила на детето, Захари е настанен в Дом за деца. За междусрочната ваканция от петък,  децата от социалното заведение са били изпратени по домовете си, уточни директорът Костадин Ендрев. Захари е трудно дете с много противообществени прояви.

„Проблемно дете е, често с него се занимава полицията заради кражби, както и Комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Преди се е налагало да го издирваме с органите на реда, тъй като напускаше социалното заведение”, каза директорът на Дома Костадин Ендрев.

Преди година Захари разбил автомат за кафе и откраднал монетите. Тогава директорът възстановил щетите и платил от джоба си задигната от момчето сума.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право