Гоце Делчев и Гърмен-домакини на Петия годишен конгрес по балнеология и СПА туризъм

Община Гоце Делчев

Общините Гоце Делчев и Гърмен ще са домакини на Петия годишен конгрес на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм. Форумът ще се проведе на 26 и 27 септември тази година, а темата на събитието е „България – лидер в здравния туризъм на Балканите. Четири сезона медикъл/спа, таласо, спа и уелнес туризъм”.

Партньори на конгреса са не само двете общини, но и Министерството на туризма. За участие във форума са поканени представители на Комисията по здравеопазване към 44-ото Народно събрание на Република България, министри, кметове на общини, експерти от туристическия сектор, представители на неправителствени организации в туризма, на бизнес, образователни и други институции. Сред специалните гости ще бъде президентът на Европейската СПА асоциация (ЕSPA) - Тиери Дюбоа, членове на Борда на ESPA, както и членовете на УС на БСБСПА и на съюза от цялата страна, собственици и мениджъри от българската СПА индустрия.

Програмата на Петия конгрес на БСБСПА включва пет дискусионни панела с участието на водещи чуждестранни и български експерти и лектори, с представяне на опит и добри практики на колеги от ESPA и водещи европейски СПА дестинации. С интерес се очаква промотирането на новата интернет платформа на съюза, целяща представяне на всяка една дестинация с нейното USP и директно достигане до информацията и конкретните оферти на членовете на организацията до крайния потребител. В рамките на програмата на годишния конгрес на БСБСПА, ще се състои Церемонията по връчване на Годишните награди на съюза.

Предстоящият форум има за цел да покаже уникалния продукт на една по-малко позната в национален план, българска дестинация, развиваща качествен медикъл СПА и СПА туризъм - Гоце Делчев и Гърмен. Те ще представят своите възможности с подкрепата на съюза и колегите от туристическия бизнес, за да получат перспектива и мотивация за развитие и излизане и на международния пазар.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони