Гоце Делчев удостои покойния зам.министър на финансите Нахит Зия със званието „почетен гражданин“

На проведено редовно заседание, Общински съвет – Гоце Делчев единодушно реши да удостои посмъртно със званието "Почетен гражданин на гр. Гоце Делчев" Нахит Джевдет Зия. Предложението на кмета на общината Владимир Москов бе най-високото отличие на общината да бъде връчено посмъртно за активната обществена и патриотичната дейност на Нахит Зия в годините, в които той бе заместник-кмет на Гоце Делчев, народен представител и заместник-министър на финансите. Предложението бе гласувано с пълно единодушие. Веднага след това, в знак на уважение и преклонение пред живота и делото на Нахит Зия, общинските съветници станаха на крака и го аплодираха.

През 2006 година, по време на изпълнение на служебните му задължения, Нахит Зия пострада тежко в катастрофа и след 11 години прекарани в кома почина през месец юли 2017 г.

Почетният гражданин на Гоце Делчев Нахит Зия има изключителен принос за развитието на Гоцеделчевския край. Като народен представител и заместник-министър е подпомагал всички дейности, свързани с икономиката и инфраструктурата на общината. Има специален принос за благоустрояването на населените места в общината, осигуряването на необходимите средства и пускането в експлоатация на Пречиствателната станция за питейни води в Гоце Делчев, както и за подпомагане на общинската болница.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България