Градоначалникът на Шумен с приз за екология

Кметът на Шумен Любомир Христов беше удостоен с приза „Кмет на годината за 2017 г.“ за реализирани проекти в областта на околната среда. Наградата бе връчена в понеделник от представители на предаването “БГ маршрути” на телевизия „България Он Ер“.

img_7704-1

По думите на продуцента на предаването Светла Митева, призът е на базата на вота на местни хора, участвали в анкета, която телевизията прави. Присъдена и след оценка на журналистическия екип на предаването за дейността на кметовете през последните 2 години. „Отчетливо се открояват промените в Шумен по отношение на инвестициите в града, изграждането на инфраструктурни обекти, строителството, санирането на старите панелни блокове, изграждането на детски площадки", каза Митева. Отличието „Кмет на годината за 2017г.“ на градоначалника Христов се връчва за завършването на мащабен проект, изключително важен за опазване на околната среда – изграждането на Пречиствателната станция за отпадни води.

Любомир Христов благодари за наградата и припомни, че завършването на Пречиствателната станция е било едно от първите предизвикателства, с които се е сблъскал екипа му в началото на мандата. „За изключително кратко време трябваше да подготвим документацията за фазирането на проекта, защото сроковете за строителство бяха изтекли. Бяхме изправени пред опасността да се наложи да възстановим близо 70 млн. лева европейски пари, заради неизпълнение на поетите ангажименти. Тогава със съдействието на правителството успяхме да фазираме проекта и да завършим пречиствателната станция със средства от следващия програмен период“, обясни Христов.

Кметът допълни, че другия стратегически проект, който е приоритет за тази и за следващите няколко години, е изграждането на Пречиствателна станция за питейни води.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България