Градски ученически парламент събра 1907 лв. за болно момиче

Благотворителен бал в подкрепа на болно момиче организираха от Градски ученически парламент с подкрепата на Община Велико Търново. Благодарение на инициативата бяха събрани  1907 лева. Учениците в продължение на месец продаваха покани за събитието от цена 10лв. и всички средства са предвидени за лечението на малката Бориса Денева.

На благотворителното събитие е имало кетъринг, подготвен от ученици от Професионалната гимназия по туризъм „Васил Берон“ в старата столица. За музикалната програма са се погрижили Лия Любенова и Лилия Ангеличева. Проведени са благотворителен базар и изложба, в които  картини са дарили млади търновски художници.

Бориса Досева е на възраст 1 година и 1 месец и е родена преждевременно с екстремно ниско тегло от 850 грама. На деветия ден получава мозъчен кръвоизлив, който довежда до тежки структурни промени в мозъка на детето. Лечението й се провежда в Китай. До този момент е възстановена около 50 % от мозъчната дейност на момиченцето.

Събраните средства вече са преведени по сметката на момичето. Всички членове на Градски ученически парламент желаят бързо оздравяване и й пожелават „Бори се, Бориса!“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България