Градът на виното и деликатесите е кръстопът на вкусове

Уникалният Град на виното и деликатесите в палата 11 на Международния панаир се превръща в своеобразен кръстопът на вкусове, където може да се видят и да се опитат новите колекции на български и чуждестранни производители на вина, напитки и храни от изложбите "Винария" и "Фудтех". Там са и щандовете на изложителите от "Вкусове от Италия", които тази година залагат на кулинарните традиции на Сицилия.

Местните продукти са новите властелини на пазара, а тази тенденция се вижда от експозициите в Града на виното и деликатесите, както при напитките, така и при храните. Там са повече от 55 български и чуждестранни изби, а повечето от тях изтъкват вкусовите и ароматните особености на вина от различните региони. За първи път ще бъдат дадени отличия за вино от местен сорт по време на тазгодишното издание на международния конкурс за наградите на "Винария". При храните се акцентира върху автентичните съставки и методи за преработка.

Родните фирми предлагат месни и млечни продукти, плодови и зеленчукови консерви, захарни и сладкарски изделия, биохрани, традиционни и модерни специалитети. Кисело мляко, сирене, сметана и масло, направени по най-стари рецепти, показва една от най-големите ферми у нас. За първи път има колбаси от дивечово месо, различни видове брашно и зърнени храни, органичен оцет.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес