Град на косъм от взрив след теч на газ

На косъм от взрив се размина Николаево заради изтичане на газ пропан-бутан от цистерна в  хранилище на митнически склад в района на бившия завод за електропорцелан. Сигнал за опасността е подаден в 2,25 часа на тел.112 вчера. На място са пристигнали екипи огнеборци от Гурково, Казанлък и Стара Загора. Извикани са и два химически автомобила от Пловдив.

„Веднага е задействано спиране на електрозахранването заради опасност от взрив”, информираха от регионалната дирекция на пожарната в Стара Загора. Оттам уточниха, че рискът от експлозия е бил много голям.

Около 50 полицаи бяха завардили подстъпите към града, за да не се допусне влизане към мястото на инцидента. „Пиле не можеше да прехвръкне, спираха всичко”, разказа пред „Труд“ шофьор, който искал да се придвижи до Николаево.

За да се подсигури безопасността на хората, се е наложила евакуация на живеещите  в близост до мястото. Около 60 души бяха изведени от жилищата си и настанени в Спортната зала в центъра на Николаево.

"Ситуацията е овладяна. Затворен е източникът на изтичането", съобщи около 7,20 часа комисар Стоян Колев, директор на регионалната пожарна.

За изясняване на инцидента вече работят и прокурори от районната прокуратура в Казанлък. Те са направиха оглед на обекта заедно със следователи. .

В районното полицейско управление в Казанлък бе образувано досъдебно производство по случая, като то е срещу неизвестен извършител. Според неофициалната информация кризата е предизвикана от човешка намеса.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България