Граждани задържаха бегълци от възпитателно училище, опитали да отмъкнат кола

Бегълци от възпитателното училище интернат в Завет опитали да откраднат кола, но били задържани от граждани и служител на полицията, който се оказал близо до мястото. Това съобщиха от полицията в Разград, където вече имат данни, че невръстните крадци  Д.С. (16г.) и К.М. (15г.) са направили опит да подкарат общо 4 автомобила в Завет. От някои от колите били взети и вещи - малки суми пари, предимно стотинки, фенерчета и други, оставени от собствениците в автомобилите.

Двамата успели да избягат от възпитателното училище на 13 октомври, уточниха от полицията. Пробвали да отварят коли, за да ползват някоя за транспортиране и да се снабдят евентуално с вещи, които да пласират. В неделя се натъкнали на „Форд Фиеста”, която 81-годишният  собственик бил оставил отворена, а ключовете били вътре. Опитът им да подкарат колата обаче бил забелязан от съседка на собственика, която се развикала. Излезли и други комшии, а наблизо имало и полицай. Всички подгонили хлапетата, които хукнали с ключовете на колата, но били задържани.

Срещу двете момчета, които са настанени във възпитателното училище заради криминални прояви, е образувано досъдебно производство.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България