Граждани на няколко арабски страни са сред жертвите на нападението в Истанбул

Граждани на Саудитска Арабия, Мароко, Ливан и Либия са сред убитите при нападението в нощен клуб в Истанбул през изминалата нощ, предаде Ройтерс. Това съобщи турската министърка на семейството и социалната политика Фатма Бетюл Саян Кая, цитирана от Анадолската агенция. Най-малко 39 души, много от тях чужденци, бяха убити при атаката, извършена от въоръжен нападател, който откри огън напосоки по празнуващите в нощния клуб Реина.

Израелка е сред убитите при нападението, извършено в новогодишната нощ в истанбулски нощен клуб, съобщи израелското външно министерство, цитирано от Ройтерс. Тя е идентифицирана като Лиан Насер, на 19 години. Израелски медии съобщиха, че тя е била в заведението с трима свои приятели от Израел. Един от тях е бил ранен.

В изявление днес премиерът Бенямин Нетаняху посочи, че снощният атентат е поредното смъртоносно нападение в Турция. "Изпращаме нашите съболезнования на семействата на убитите и най-добри пожелания за възстановяване на ранените", каза още премиерът, предаде БНТ.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа