Грандовете вече душат около италианския Меси

Сензацията на Серия А Пиетро Пелегри успя да привлече вниманието на грандовете от цяла Европа. Футболистът на „Дженоа“ дебютира в елита едва на 15 години и 280 дни, с което счупи 79 годишният рекорд на Амедео Амадей от „Рома“.

След появата му в игра в мача с „Торино“ се появиха и първите трансферни слухове по негов адрес. Според „Дейли Стар“ „Манчестър Сити“ и „Манчестър Юнайтед“ на няколко пъти са изпратили скаути да гледат изявите на полузащитника в мачовете му за младежките формации на италианския тим.

Двата отбора от Острова ще се опитат да се преборят за подписа на таланта, въпреки че от „Дженоа“ не са готови да се разделят с него.

Притежавам новият Лионел Меси, но се надявам той да не го осъзнава“, призна президентът на клуба Енрико Прециози.

Според „Калчомеркато“, италианският шампион „Ювентус“ също сондира за трансфер на Пелегри в Торино, а „Милан“, „Рома“, „Интер“ и ПСЖ следят внимателно развитието на юношеския национал на Италия.

Със сигурност от „Дженоа“ си тръгва друг важен футболист – Леонардо Паволети. Нападелят ще продължи кариерата си в „Наполи“, а „небесносините“ ще броят за него 18 млн. евро. 28-годишният футболист идва като заместник на трайно контузения Аркадюш Милик. От Неапол пък ще си тръгне Маноло Габиадини, разочаровал с представянето си през есента.

Мислех, че представянето му през първия сезон при нас се дължи на физически проблеми, но случаят не е такъв – коментира босът на „Наполи“ Аурелио де Лаурентис. Той просто не пасва на футбола на Сари.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят