Граничен полицай изпраща нелегално гастарбайтери във Франция

Граничен полицай изпраща нелегално сезонни работници във Франция. Заминалите съобщиха за лоши условия и събиране на 300 евро на човек за разходи, които всъщност не дължат, предаде БТВ.

Предложението е за плевене на лук и картофи. Граничарят им поискал от 300 евро на месец за спане, ток и вода. По-късно хората разбрали, че тези пари не са били искани от хазяина и отивали в джоба на полицая и братовчед му, който също работи във Франция.

"Когато отидохме условията бяха лоши – бяхме в хале с продукцията, нямаше баня, спяхме със зеленчуците и тракторите. 11 дни бяхме в този хамбар, после 10 дни в работни фургони”, разказа една от пострдалите.

Според братовчеда на граничаря, хората са си тръгнали, защото не са работили. По думите му той дори им е дал пари назаем – по 310 евро. „Нито аз съм фирма, нито Ивайло е фирма. За да си посредник трябва да си фирма, какъв посредник? Аз работя тука при едни французин, той ми казва че му трябват хора за работа, аз се обаждам на братовчед ми ако може да дойдат тука хора да изкарат пари за три месеца – добри пари, и хората идват да изкарат пари, това е цялата работа”, коментира той.

Жената потвърди за парите назаем, но били 100 евро, не 310. По думите й ако били получили възнагражденията си щяха да му възстановят парите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право