Гранична полиция дезинформира за спиране на ферибота Свищов-Зимнич

Съобщението, което бе разпространено по обед от МВР, че фериботната връзка Свищов-Зимнич не работи поради възникнала авария в кораба, е пълна дезинформация. Това заяви пред "Труд" управителят на транспортната връзка по река Дунав между Свищов и румънския град Зимнич Николай Попов.

Той опроверга информацията на вътрешното министерство и обясни, че около 18 часа в сряда носен от речното течение дънер се е закачил за витлото на кораба.

"Твърдият предмет беше отстранен и плавателният съд отново изпълнява редовните си курсове. Пропуснати бяха само два курса-последният за сряда и първият в четвъртък. В случая обаче не може да се говори нито за инцидент, нито за авария, както и за повреда. Това е грубо вмешателство и възпрепятстване на бизнеса", коментира гневно Попов.

Той информира, че фериботът превозва между двата бряга на Дунав средно по 1000 тира месечно. Двата кораба транспортират и по над 50 000 пътници годишно. Плавателните съдове правят по 10 курса дневно в двете посоки. Тарифата за прехвърлянето на камионите варира между 50 и 60 евро, таксата за колите е 4 евро, а за пътниците-2 евро в едната посока.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес