Гранични полицаи задържаха двама каналджии и 26 чужденци

Специализирана полицейска операция е проведена тази сутрин близо до българо-сръбската граница, задържани са двама каналджии и 26 чужденци, съобщиха от МВР.

Към 8 часа в землището на село Мало Малово на черен път граничните полицаи предприемат действия по спиране и проверка на два високопроходими джипа.

Водачът на първия автомобил не се подчинява на разпорежданията на полицаите и се насочва към тях.

Произведени са предупредителни изстрели, след които шофьорът включва на задна скорост, но се блъска във втория джип, който се е движел след него.

В първия автомобил са установени 12 чужди граждани, във втория – 14.

Двамата каналджии и чужденците са задържани. Уведомена е районната прокуратура в Сливница. Работата по случая продължава.

Информация около операцията оповести по-рано и премиерът Бойко Борисов пред министрите по време на днешното заседание на правителството.

"Представители на "Гранична полиция" в операция десет дни дебнеха едни каналджии – два джипа с 26 души вътре ги преследваха и заловиха. И сега изясняват дали са регистрирани и са тръгнали за сръбската граница. Но каналджии, които там работят, десет дни денонощно дебнеха и дори в преследването един от джиповете се е обърнал, но няма нито загинали, нито тежко пострадали. Справиха се прекрасно", коментира Борисов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България