Грантаджиите от „Да, България” писали доклада на еврозелените

Грантаджийската малка партия „Да, България” и нейният лидер Христо Иванов са помагали активно за написването на широко рекламирания от българските псевдоеколози доклад за корупцията в Европейския съюз, който е поръчан от европейските зелени. Документът от 66 страници бе представен днес от съпредседателката на групата на зелените в Европейския парламент Ска Келер.

Всъщност автор на доклада е адвокат Александър Кашъмов от българската програма „Достъп до информация”. По време на презентацията той отправи големи благодарности за помощта, която е оказал Христо Иванов.

По този начин за пореден път се потвърждава тезата, че зад протестите, уж в защита на Пирин, седят малките десни партии – „Да, България”, ДСБ, ПП „Зелените” и вече ДБГ.

Въпросът е дали Ска Келер е дошла в България в замяна на написването на доклада, на базата на който еврозелените ще прокарват свои политики в Брюксел и Страсбург.

По време на пресконференцията за представяне на доклада Ска Келер обясни, че е дошла у нас за да се запознае с казусите за лот 3.2 от магистрала „Струма” през Кресненското дефиле и за Пирин. Келер каза, че веднага след брифинга отива към тези две места, където ще говори с местните хора. Щяла да се среща с представители на рафтинг клубове и фирми от туристическия бранш.

„Моят интерес да съм тук е за да науча повече за Пирин и Кресна. Срещнах се с много хора, четох вестници за двата случая. Не идвам неподготвена. За нас е важно да видим какво се случва. Не се занимаваме само с България, ние сме представители на Европарламента и гледаме навсякъде. Това е нашата работа. Тук гледах картите на въздуха и това е най-мръсният въздух в Европа. Германия има също проблем и корупцията не е само проблем на България. Това е проблем на всяко правителство в ЕС. Не мисля, че има трябва да казваме, че всичко е наред с корупцията”, обясни Келер.

На въпрос защо не протестира срещу строежите на лифтове в родната й Германия, тя отговори: „Някои членове на правителството в Германия искат нови ски зони и лифтове. Борим се срещу това и ще продължаваме, защото става въпрос за планини със среден размер, където няма достатъчно сняг и трябва да се ползва изкуствен, а неговото производство е свързано с харченето на вода и електроенергия”, каза Келер.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България