Графикът на Античния театър Пловдив в запълнен за месеци напред

Изключително разнообразни събития от всички жанрове очакват жителите и гостите на града

Графикът на Античния театър Пловдив в запълнен за месеци напред и само от май до октомври тази година включва над 60 изключително разнообразни събития от всички жанрове, които привличат вниманието на жителите и гостите на бъдещата европейска столица на културата през 2019 г.

Сезонът бе открит с рок операта „Нострадамус” на Николо Коцев на 26 май и концерт на Владимир Ампов-Графа на 30 май. През юни на древната сцена бе отбелязан юбилеят на фолклорен ансамбъл „Тракия”, а на следващия ден Античният театър бе разтърсен от спектакъла на националния балет на Грузия „Сухишвили“, последван от концерта на „Мистерията на българските гласове” с вокалистката на “Dead can Dance” - - Lisa Gear.

На 10 юни с концерт-спектакъл „Орфей & Паганини”пък започна традиционният летен фестивал „OPERA OPEN” - единствената у нас мултижанрова отворена платформа за опера, балет, оперета, мюзикъл и модерен танц, който продължава до 29 юли. Афишът включва общо 11 продукции - 4 опери, две от които премиерни, 2 балета – класически и съвременен, 3 концерта с виртуозни инструменталисти, мюзикъл и оперета.

Фестивалната програма е със силно международно участие и съвместни продукции с Македонската опера и балет и Театро Реджио ди Парма и италианския Верди фестивал благодарение на подкрепата на общинска фондация „Пловдив 2019”. 18 юни феновете на хард рока видяха любимците си от култовата банда „Назарет”, а на 3 юли на Античния театър гостува емблематичната британска алтернативна формация PLACEBO. С този концерт на практика бе поставено началото на тазгодишното издание на изцяло пловдивския фестивал „Sounds of the Ages”, превърнал се през последните години в музикална емблема на града под тепетата.

Тазгодишният афиш включва още три грандиозни концерта, за които идват рок фенове дори и от Австралия и Нова Зеландия - на 22 септември на Devin Townsend Project с оркестър, на 23 септември- на Manfred Mann's Earth Band и на 24 септември – на Marillion.

От 1 до 5 август жителите и гостите на Пловдив ще имат възможността да проследят при безплатен свободен вход всички вечерни концерти на Античния театър в рамките на традиционния международен фолклорен фестивал , който през тази година ще има своето 23-то издание и ще е с участието на танцьори от четири континента.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура