Григор в топ 10, разпуска в Италия

Григор Димитров се върна в челната десятка на световната ранглиста след отсъствие от 2 години и 4 месеца. Българинът стигна до осминафиналите на „Уимбълдън“, където загуби от шампиона Роджър Федерер. Но със събраните точки се изкачи с едно място и вече е 10-ти. За последно той бе там на 23 февруари 2015 г., а върховото му постижение е осма позиция на 4 август 2014-а.

Освен че прогресира в ранглистата, Григор и приятелката му Никол Шерцингер опровергаха слуховете, че са разделени. Двамата си на почивка на остров Капри в Италия заедно със свои приятели.

А Федерер продължава да се наслаждава на осмата си титла от „Уимбълдън“ и 19-та за Големия шлем. След турнира швейцарецът дойде на купона със съпругата си Мирка. Но танцува и с шампионката при жените Гарбине Мугуруса (Испания). Маестрото призна, че се е почерпил солидно по случай успеха. „Изобщо не помня някои неща от партито – заяви Федекспрес. - Главата ме болеше на сутринта. Предполагам, защото смесвах различни напитки. Но беше много приятно, голяма част от семейството ми бе с мен и нямаше фотографи.“

А Мугуруса приключи ангажиментите с треньорката си Кончита Мартинес, която имаше основна заслуга да стане втората испанка след нея с титла на „свещената трева“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт