Григор грабна Спортния Икар

Сезонът в тениса приключи и започна периодът на наградите. Григор Димитров записа най-силната си година, която го изстреля до 3-то място в света със спечелването на финалния АТП турнир в Лондон. А фондация „Български спорт“ му присъди най-престижното си отличие – Спортен Икар за постижение. Награждаването е на 19 декември в Националната художествена галерия „Двореца“ в столицата. За отбор №1 бе обявен представителният ни тим по волейбол за жени до 23 г., воден от Антонина Зетова, който спечели исторически първи бронз от световното в Словения.

Призът за „шампионско дълголетие“ е за Станимир Беломъжев. 29-годишният ас в ски ориентирането стана световен шампион и спечели бронз на европейското. Младокът Мартин Живков пък взема наградата на „феърплей“. Лекоатлетът дари бронзовия си медал от републиканското за младша възраст на съперник, който бе дисквалифициран, заради навлизане в чужд коридор. Но според таланта конкурентът му Любослав Еленков бил по-добрият не само на това състезание, но и през целия сезон.

По традиция вече 25 години фондацията обявява носителите на наградите, като обществен съвет от интелектуалнци и общественици определя номинациите. На 19 декември БОК също ще връчи своите отличия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт