Григор Димитров загуби осминафинала в Мелбърн

Григор Димитров загуби осминафинала на Откритото първенство на Австралия в Мелбърн от американеца Франсис Тиафо с 1:3 сета (5:7, 6:7, 7:6, 5:7) в оспорван мач, продължил 3 часа и 43 минути. Това е втора среща между двамата, като предишния път победи българският тенисист.

Първата ни ракета бе пробит на два пъти в първия сет и въпреки, че върна един пробив, веднага след това отново допусна такъв. Българинът имаше повече шансове за пробив, но американецът бе по-ефикасен при шансовете си.

Във втория сет Григор осъществи пробив, но веднага последва такъв на сметката на Франсис Тиафо и се стигна до тайбрек. Там първата ни ракета поведе с 6:3, но не спечели нито точка след това и американецът спечели с 8:6 точки, а с това увеличи аванса си на 2:0 сета.

Третият сет отново приключи след тайбрек, но този път в полза на първата ни ракета. Съперниците размениха по един пробив, като Франсис Тиафо поведе с 4:2, но Димитров удържа и изравни. Американецът показа признаци на умора и това дава надежди за родния тенисист за обрат в двубоя.

В четвъртия сет Григор Димитров имаше три възможности за пробив при 4:3, но американецът изравни и успя да пробие българина за 6:5, след което на свой сервис затвори уверено мача.

Тиафо ще играе с победителя от мача между Томаш Бердих и Рафаел Надал. Тиафо е една от изненадите в турнира, като в предишния кръг елиминира поставения под номер 5 в основната схема Кевин Андерсън. Димитров последователно отстрани Янко Типсаревич, Пабло Куевас и Томас Фабиано.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт