Григор Димитров пробяга благотворително 10 км с рекорд

Григор Димитров пробяга 10-километровото трасе във френския град Анси, а инициативата е по случай световния ден на борбата срещу СПИН. В социалните мрежи българинът се похвали, че е изминал дистанцията, като е подобрил личния си рекорд. В благотворителната кауза се включи и кондиционният треньор на тенисиста Себастиен Дюрант, с когото първата ни ракета започна усилена предсезонна подготовка.

Димитров ще започне сезона с отборния турнир АТП къп в Австралия от 3 до 12 януари. България ще открие участието си срещу тима на Великобритания, воден от Анди Мъри. На 5 януари тенисистите ни играят с Молдова, а на 7-ми срещу Белгия и Давид Гофен в състава.

В нашия отбор са още Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Александър Донски и Адриан Андреев.

А бившата №1 в света при жените Симона Халеп също се включи в благотворителна кампания. Тя дари $20 000 за развитието на тениса в румънските училище.

Същевременно японецът Кей Нишикори включи още едно звездно име в треньорския си екип. Азиатецът ще работи с бившия №1 на двойки Макс Мирни (Беларус), който ще се присъедини към Майкъл Ченг (САЩ). Мирни е олимпийски шампион, спечелил е 52 трофея, бил е 57 седмици на върха в ранглистата на двойки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена