Григор Димитров победи трудно кореец, среща Гаске в следващия кръг

Григор Димитров се класира за третия кръг на Откритото първенство в Австралия. Най-добрият български тенисист победи с 1:6, 6:4, 6:4, 6:4 корееца Хьон Чун за 2 часа и 38 минути.

В следващия си двубой Димитров ще се изправи срещу номер 18 в световната ранглиста Ришар Гаске (Франция), който отстрани Карлос Берлок (Аржентина).

Димитров и Гаске са се изправяли един срещу друг общо в 6 мача, като статистиката е в полза на французина - 5 победи спрямо само една за българина.

Първият сет бе катастрофален за Григор, който допусна три пробива.

Гришо проведе втората част по-спокойно и внимателно. Това му донесе и първи пробив в мача. Под бурните овации от страна на феновете по трибуните Димитров защити преднината си и взе сета.

В третата част кореецът отново успя да пробие, но българинът бързо изравни. В седмия гейм той отново взе подаването на противника си и не допусна обрат до края на сета.

Четвъртият сет започна с гейм за азиатеца. Григор също спечели подаването си, след като спаси 4 точки за пробив в гейм, който продължи близо 10 минути.

Двамата съперници продължиха да печелят подаванията си до петия гейм, когато Димитров успя да пробие азиатеца и да поведе с 3:2. Пробивът бе затвърден, но Чун отново намали за 4:3, а впоследствие изравни резултата с пробив. Българинът обаче върна пробива и спечели подаването си, което му донесе и победата в мача.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт