Само провали за Григор след София

Григор Димитров продължава с неубедителното си представяне след титлата на турнира в София. Родният тенис ас изненадващо отпадна още след първия си мач на турнира от сериите „Мастърс“ в Маями (САЩ). 13-ият в света загуби с 3:6, 6:7 (4) от аржентинеца Гуидо Пея във II кръг. Съперникът муе чак на 158-о място в ранглистата.

Това е трето поражение на Гришо след триумфа в „Арена Армеец“ през февруари, който увенча страхотното начало на годината му. До онзи момент Димитров имаше 14 победи и само една загуба през 2017 г. С титлата е с три успеха и три поражения.

Така нашият не успя да защити 90 точки за ранглистата, които имаше от миналогодишното издание на турнира. Тогава той стигна осминафинал. Това ще го лиши от по-сериозен прогрес в ранглистата, а шансът му е в ранно отпадане на 12-ия в момента Давид Гофен.

Мачът с Пея не тръгна добре за Димитров. Аржентинецът наложи дълги разигравания от дъното на корта, което разстрои играта на Григор. В крайна сметка той завърши мача само с 18 печеливши удара срещу 38 непредизвикани грешки. Прекъсването заради дъжд при 1:1 в първия сет също се отрази негативно. С двойна грешка българинът подари пробив за 1:3 на съперника си. Димитров и не успя да стабилизира подаването си и след нов пробив предаде сета. Втората част беше по-добра, но Григор пропиля два сетбола - при 5:4 и при 6:5. В тайбрека късметът бе на страната на аржентинеца, който с рисковани разигравания поведе с 3:0 и удържа аванса си до края и затвори мача след два часа на корта.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт