Григор е най-добър в инфарктните моменти

Играта в инфарктните моменти ще се окаже решаваща за определяне на шампиона на Откритото първенство на Австралия, сочат специалистите. По този показател Григор Димитров оглавява класацията със 109,6 пункта според официалния сайт на първенството. С минимален резултат изостава потенциалният му съперник за трофея Рафаел Надал (Испания). Трети е швейцарецът Стан Вавринка с 105,2. А носителят на рекордите 17 титли от Големия шлем Роджър Федерер е едва седми.

Швейцарският маестро обаче оглавява друга класация. Началният удар е неговото оръжие №1. Сервисът му е със средна скорост 190 км/ч, а освен това е способен да пласира перфектно топката на ръба на линиите.

А след като записа 4 безапелационни победи в Мелбърн, коефициентите за спечелването на трофея за Григор се покачиха. Популярният „Спортингбет“ дава 7:00 за титла на българина. Преди старта на първенството ставките за него бяха 41:00.

Фаворит №1 обаче е Федерер, който се върна на корта след 6-месечно лечение на травма.

Четвъртфиналният сблъсък на Димитров с Давид Гофен е днес не по-рано от 6 ч българско време на „Род Лейвъл арена“. Първата ни ракета е смятан за фаворит в този мач. От 4 двубоя досега той няма загуба от белгиеца.

Федерер срещу Стан в сблъсък №21

Роджър Федерер и Стан Вавринка заформиха швейцарския полуфинал в Мелбърн и ще се срещнат за 21-ви път. Маестрото е с предимство - 18 победи и 3 загуби. „Стан играе силно във важните моменти - каза Федерер. - Радвам се, че стигна дотук, но се надявам да не прави следваща стъпка.“

„Последния път мислех, че ще ме убие на US Open - призна Стан. - Но мога да го победя.“

Винъс доближи Навратилова

Американката Винъс Уилямс доближи рекорда на Мартина Навратилова, като на 36 години стана втората най-възрастна полуфиналистка в турнир от Големия шлем. През 1994-та именитата чешка тенисистка печели на 37 г. титлата на „Уимбълдън“.

За Винъс достигането до тази фаза на надпреварата в Мелбърн е след 14-годишна пауза. Оттогава тя не е печелила титла. За последно през 2003-та чернокожата пантера дори стига финал, но падна от сестра си Серена.

Сега Винъс демонстрира агресивна игра, която й донесе и успеха срещу рускинята Анастасия Павлюченкова - 6:4, 7:6.

„Няма да се задоволя само с победа“, нахъсано заяви Винъс.

Следваща съперничка на американката ще бъде сънародничката й Коко Вандевеге, отстранила испанката Гарбине Мугуруса с 6:4, 6:0.

Серена, която е 6-кратна шампионка в Мелбърн, също има шанс да стигне полуфиналите, но трябва да се справи с англичанката Йохана Конта. Миналата година по-малката сестра загуби титлата от Ангелик Кребер (Германия).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт