Григор: Загубите от Стан ме мотивираха

Имах пет поредни загуби от Стан Вавринка, но тези поражения ме мотивираха и помогнаха в този мач - заяви Григор Димитров след успеха над швейцареца, с което стигна до полуфиналите в Акапулко. - Между нас битката е предимно на психологическо ниво. Въпреки, че боли, когато го казвам, но много исках тази победа.

Димитров демонстрира стабилна игра и атрактивни разигравания срещу трикратния победител от Големия шлем, за да се наложи с 6:4, 6:4. Това бе първи успех на българина срещу швейцареца от 2016 г. И макар, че спечели Григор продължава да изостава в баланса помежду им – 7:5 победи.

„Изминалите месеци бяха много трудни за мен – продължи Димитров, който е на път да се върне в топ 20 на ранглистата. - Всичко, което исках да направя, бе да се поставя в ситуация, в която да играя срещу най-добрите от най-добрите.“

Григор стигна до първия си полуфинал за годината, където ще срещне световния №2 Рафаел Надал. В преките двубои помежду им Матадора има убийствена преднина – 12 победи, като единственият успех на Димитров е през 2016-а, и то в два сета, на турнира в Пекин. Битката между бившите шампионите е в събота  сутрин наше време. Димитров спечели трофея през 2014-а, а испанецът ликува през 2005-а и 2013-а.

„Срещу Григор ще се нуждая от най-добрата си игра – призна Надал. - Надявам се, да съм готов да го направя. Димитров завърши миналия сезон доста по-добре от това, което показа през годината. И сега на няколко пъти демонстрира добър тенис.“

Рафа също е в страхотна форма, след като отнесе корееца Сунву Квон - 6:2, 6:1.

Още преди старта на турнира Димитров и Надал направиха съвместна тренировка. А независимо от изхода на срещата двамата ще играят един срещу друг в нощта на 2 срещу 3 март, но в Атланта в благотворителен мач. Средствата ще отидат за подпомагане на тенис академията на Матадора, както и тази на САЩ, организатор на събитието.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт