Григор Здравков от легия „Антимафия” посочи в ефир кой е поръчал да го пребият

Брутално пребитият председател на Легия „Антимафия” Григор Здравков е бил „поръчан” от бизнесмена Димитър Стефанов – Каратиста, като целта е била документи за скандални пропуски в работата на службите да не стигнат до ръководството на ГЕРБ. Това обяви активистът по БТВ.

Здравков разказа, че преди два дни около 22:15 ч. паркирал колата си на бул.”Патриарх Евтимий” и, когато влязъл в празната в късния час градинка на църквата „Св. Георги”, видял момче, което привидно говорело по телефона. Това всъщност бил първият от тримата нападатели, който го свалил на земята, преди да се включат и останалите биячи.

По думите на председателя на „Антимафия”, това са членове на клуб по бойни спортове от столичния кв.”Надежда”, събрани от единия от двама братя, известни с прозвището Чебурашките – лица, арестувани за организирани побои по времето на Цветан Цветанов. В дъното на схемата пък бил Каратиста.

Григор Здравков заяви: „Хубаво е да питате актива на ГЕРБ дали още им е приближен. Този човек е предложил на неформален разговор двама кандидати за Агенция „Митници”. Понастоящем той имал интереси, свързани с програмата за саниране, но имал присъствие и в сферите на рекета и контрабандата. Именно по линия на службите за пресичане на нелегалния внос и защита на националната сигурност били и документите, които Здравков носел в себе си и биячите искали да отнемат.

Сред тях е разработката по убийството на Боби Белята от началото на 2015 г., в която с помощта на германските служби и Интерпол била изяснена цялата схема за трафик на хероин от България. Случаят обаче „потънал” по времето, когато настоящият шеф на митниците Георги Костов е бил главен секретар на МВР и Здравков е категоричен, че само някой на най-високо равнище в ръководството на ведомството е можел да стопира работата. Той посочи, че даже знае кой е убиецът – бивша барета „с много интересна фамилия”, който живее в Сандански.

Друг скандален случай от документите е свързан с „един от най-издирваните хора в света, индиец, заради 500 млн. долара”. Мъжът, забъркан в мащабна корупционна афера със строителство на пътища в родината си, дошъл у нас, за да си прави фалшив паспорт и да пере пари в Албания с помощта на българска мина. Нашите служби получили информацията, но я „продали”.

Григор Здравков показа снимки и на човек „средно ниво в ИДИЛ”, който 6 месеца бил в Пазарджик, но ДАНС и МВР го „проспали”.

Нападателите от градинката на „Св. Георги” се интересували и от анализ на потенциалните корупционни схеми, които да облагодетелстват контрабандните канали при рокади в митниците. Не успели да вземат документите, които освен това два дни по-рано били изпратени на ГЕРБ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право