Григор издържа сет срещу Надал

Григор Димитров успя да се противопостави само един сет на Краля на клея на любимата му настилка. Българинът отпадна от „Мастърс“-а в Монте Карло след загуба с 4:6, 1:6 от Рафаел Надал в третия кръг. Така той остана далеч от миналогодишното си постижение, когато стигна полуфинал в Княжеството.

Испанецът натисна още в първите геймове и в типичния си стил връщаше топката със силно лифтиране, но Димитров беше готов за това. Дори бекхендът му с една ръка не беше уязвим и често пращаше Матадора в ъгъла на корта. Надал проби за 3:1, но малко по-късно Григор се върна в играта и изравни за 4:4. Опитът и класата на Рафа обаче се оказаха решаващи в 10-ия гейм, когато се възползва от грешка на българина, за да пробие отново и да спечели сета.

Надал вдигна темпото в началото на втората част и набързо поведе с 3:0, което съкруши Димитров. Разочарованието личеше в движенията на Григор, който успя да вземе само почетен гейм преди да се предаде.

Отпадането в третия кръг ще доведе до сериозен спад на българина в ранглистата. Той защити само 90 от 360 точки, които имаше от миналата година и ще отстъпи с 14 места до 42-ото в следващото издание на класацията в понеделник. Идната седмица Григор ще участва на турнира на клей в Барселона.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт