Григор измете Симон от Барселона

BARCELONA, SPAIN- APRIL 24: ATP Barcelona Open Banc Sabadell at the Real Club de Tenis Barcelona on April 24, 2017 in Barcelona, Spain. (Photo by Manuel Queimadelos)

Григор Димитров започна вихрено участието си на турнира от от категорията „АТП 500“ в Барселона. Българският тенис ас разби с 6:2, 6:1 за 1:22 часа Жил Симон, който преди години беше един от кошмарите му на корта. Дори след този успех, 5-ият в света все още е с отрицателен баланс в срещите си с французина – 4-5. Но това нямаше никакво значение на корта в каталунската столица.

Григор не беше чак толкова ефективен, колкото подсказва резултатът. Той вкара едва 49% от първия си сервис и направи цели 5 двойни грешки, но беше изключително стабилен в разиграванията, което му даде огромно предимство на клея. След като българинът спаси 3 точки за пробив (всичките за Симон в мача) и в следващия гейм на свой ред проби за 4:2 в първия сет, битката на практика приключи.

Следващата задача на Димитров обаче няма да е лесна. В третия кръг той ще играе с Малек Джазири, който надигра с 6:4, 6:3 Ернесто Ескобедо (САЩ). Тунизиецът победи Григор при единствената им среща в Дубай тази пролет.

Ако продължи напред в турнира, българинът има сериозни шансове да подобри класирането си в ранглистата. В момента той е 5-и, но намиращите се пред него Марин Чилич (Хърватия) и Александър Зверев (Германия) почиват тази седмица и няма да прибавят точки към актива си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт