Григор – Надал в сблъсък №10

Григор Димитров и Рафаел Надал отново се изправят един срещу друг и то на кортовете в Пекин. Китайската столица е щастлива за българина, който именно там през миналата година постигна единствения си успех над Матадора от Майорка - 6:2, 6:4 в четвъртфиналите. Днес обаче двамата ще спорят за място на финала, а двубоят е 10-и помежду им. Рафа води с 8:1. Последният им сблъсък бе на открития шампионат на Австралия в Мелбърн през януари, където звездите изнесоха истински спектакъл на корта. Все пак, испанецът след много обрати, успя да се добере до победата в пет сета.

“Знам точно какво трябва да направя срещу Рафа – каза Григор. - Искам да спечеля. Имам нужда от тези мачове, работих много, но очаквам същото от него.“

След успеха на на четвъртфиналите Матадора не скри възхищението си от играта на българина. „Григор е завършен тенисист – обяви той. - Има всички удари, голям талант е - винаги сервира мощно, има добър сервис, форхенд. А с бекхенда си може да променя ритъма. Обича да излиза на мрежата. Очакваме труден мач. Ще опитам да играя най-добрия си тенис. Надявам се да бъда готов. В крайна сметка ние сме състезатели. Излизаме на корта за победа.“

До момента Григор демонстрира отлична форма в Пекин. Българинът се справи с трети пореден класен съперник. Асът ни срази испанеца Роберто Баутиста Агут с 7:6, 4:6, 6:2. Така хасковлията стигна до шестия си полуфинал за сезона след Бризбейн, Аустрелиън оупън в Мелбърн, София, Куинс и Синсинати.

До момента Димитров си е осигурил 160 930 долара от наградния фонд ($4,8 млн.) на турнира и 180 точки за ранглистата. Но се нужда от класиране на финал, за да защити позицията си от миналата година. През 2016-а Григор загуби в Пекин битката за титлата от Анди Мъри (Великобритания).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт