Григор напред с 3 места в ранглистата

Григор Димитров получи повод да започне в добро настроение турнира от сериите „Мастърс“ в Мадрид тази седмица. Българският тенисист се изкачи с 3 места в ранглистата на АТП и от вчера е 46-и с 985 точки. Още една добра новина за Димитров е, че той почти сигурно ще запази тази позиция и занапред, тъй като няма да защитава много точки от предишното издание на надпреварата. Миналата година той загуби от Милош Раонич (Канада) още в първия си мач, но срещата бе от втория кръг, докато сега Григор стартира от първия заради спада си в класацията в последните седмици.

Късно снощи българинът започна участието си на сингъл срещу американеца Тайлър Фриц, а срещата трябваше да излъчи съперника на №1 в света Новак Джокович. Ноле пък запази върха в ранглистата с 11 160 т., а седмицата е под №250 за него на първо място.

А Григор ще натрупа още малко игрова практика на клей с участието си в надпреварата на двойки. В първия кръг той и руснакът Карен Хачанов победиха с 6:2, 7:5 колумбийците Хуан Себастиан Кабал и Роберт Фара. Противници във втория кръг ще им бъдат Доминик Тийм (Австрия) и Диего Шварцман (Аржентина).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт