Григор: Не съм играл много, но тренирах

Григор Димитров започна с победа участието си на турнира от категория „АТП 500“ в Акапулко (Мексико) – 6:3, 6:3 над босненеца Дамир Джумхур, което му осигури място във втория кръг. За разлика от предишните турнири сега българинът беше много стабилен на сервис – 92% спечелени точки от първо подаване, а освен това проби три пъти съперника. Успехът на старта накара Григор да мечтае дори за повторение на титлата от 2014-а.

„Защо да не се опитаме да повторим това? - заяви Димитров. - Ще направя всичко необходимо. Но не искам да мисля още за това, прекалено рано е. Годината е тежка за мен, но мога да ви уверя, че съм тренирал повече от всеки друг, защото не играх много мачове. Но това не винаги е решаващо. Засега искам само да спечеля възможно най-много мачове. Първият кръг е коварен, условията на корта са особени заради слънцето, което наднича през дърветата.“

За тази сутрин бе предвидена и срещата му от втория кръг срещу френския ветеран Адриан Манарино. А победителят ще се изправи на четвъртфиналите срещу Стан Вавринка (Швейцария) или Франсес Тиафоу (САЩ).

С победа в Акапулко стартира и №1 в схемата Рафаел Надал (Испания), който разби с 6:3, 6:2 сънародника си Пабло Андухар. Австралиецът Ник Кириос пък бе изпратен с освирквания от зрителите, тъй като се отказа след 3:6 в първия сет срещу Юго Юмбер (Франция) с довода, че не бил в състояние да продължи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт