Григор отново подчини Дел Потро (обзор)

Григор Димитров продължава победния си ход си на турнира в Пекин. Българският тенис ас спечели втора победа в рамките на 2 месеца над един от най-трудните си съперници – Хуан дел Потро (Аржентина). Кулата от Тандил бе една от жертвите на хасковлията по пътя му към „Мастърс“ титлата в Синсинати (САЩ), а сега преклони глава и във втория кръг в китайската столица. Преди това двуметровият аржентинец имаше 5 поредни победи в съперничеството.

Григор започна неубедително и допусна пробив още в първия гейм. Както и в първия мач с босненеца Дамир Джумхур, сервисът на българина не работеше и той едва се спаси от пробив за 0:3. За щастие Димитров усети, че ножът е опрял до кокала и стабилизира играта си, залайки на дълги разигравания. Стигна се до изравняване за 3:3, е след малко повече от час сетът влезе в тайбрек. Там Димитров не улучи добре една топка и подари сетбол на съперника, но Дел Потро не се възползва. Следващият шанс бе за българина, а нервите на гиганта не издържаха и той рухна с двойна грешка.

Втората част се разви по идентичен сценарий. Дел Потро поведе с пробив за 4:2, но така и не успя да вземе превъзходство в играта. В последния възможен момент Григор се спаси и буквално разпиля неубедителния бекхенд на аржентинеца. След 5 поредни гейма и точно 2 часа на корта Гришо сложи точка на мача и обра поздравленията на сериозната агитка от местни фенове, които размахваха родния трикольор и го подкрепяха с „Айде, Гришо!“.

Следващият му съперник е №13 в света Роберт Баутиста Агут (Испания), който мина буквално без игра през Алияз Бедене – 6:0, 4:0 и отказване на британеца.

Не толкова добър бе денят за бившата приятелка на Димитров - Мария Шарапова. Рускинята отпадна от женската надпревара след тежка загуба – 2:6, 2:6 от Симона Халеп. Това бе първи успех за румънката в 8-ия мач между двете.

„Опитах се да не мисля кой е от другата страна на мрежата – разкри тайната на успеха Халеп. – Играх страхотно, буквално виждах резултата от тренировките след Ю Ес Оупън.“

Румънката продължава мисията си за пръв път в кариерата си да се изкачи на върха на женската ранглиста. За целта тя трябва да стигне до финала в Пекин.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт