Григор очаква труден мач с Рубльов

Упоритият американец Макензи Макдоналд „събуди“ Григор Димитров навреме за следващия му съперник на Аустрелиън оупън – Андрей Рублов. 20-годишният руснак отстрани българина при последното му участие на Голям шлем – на Ю Ес Оупън през септември и Димитров не очаква тази сутрин да му е по-лесно.

„Играли сме веднъж, млад е, но много талантлив – заяви Григор. - Предпочита плоските удари и се справя много добре с тях. Със сигурност ще е труден съперник и съм наясно, че ме очаква тежък мач. Засега мисля само за следващата задача и не искам да гледам прекалено напред в турнира.“

Мачът бе насрочен за 6 часа тази сутрин, когато е най-голямата жега в Мелбърн. Горещината стигна 39 градуса вчера и до голяма степен реши изхода от двубоя между завърналия се на корта Новак Джокович и Гаел Монфис (Франция). Сърбинът спечели с 4:6, 6:3, 6:1, 6:3, след като съперникът му видимо се мъчеше на корта. „Не мога да дишам, а вие ме карате да бия сервис след 25 секунди, ще колабирам“, оплака се французинът.

„Аз бях на ръба – призна Джокера. - Но не съм искал прекъсване или нещо такова. Но може би не трябва да ни карат да си излагаме здравето на риск.“

За днес се чакат още по-големи жеги, като прогнозата е за 42 градуса.

Това няма да е проблем за Стан Вавринка който за разлика от Джокович приключи скоропостижно след завръщането си на корта. Швейцарецът падна с 2:6, 1:6, 4:6 от Тенис Сандгрен (САЩ).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт